• OBJAVLJENO: 26.01.2018.
73. izbor najboljih sportista BiH
Svečanoj dodjeli priznanja prisustvovao i resorni ministar Damir Žuga

U Narodnom pozorištu u Sarajevu sinoć je održan Izbor najboljih sportista Bosne i Hercegovine za 2017. godinu.

Na ovoj sportskoj manifestaciji koja se održava u organizaciji Sportskog saveza BiH i kojoj je prisustvovao i ministar za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport Damir Žuga, za najbolje bh. sportiste u prošloj godini proglašeni su fudbaler Miralem Pjanić i džudistkinja Larisa Cerić.

Nagrade Sportskog saveza za uspješne sportiste i sportske ekipe dodijeljene su u još nekoliko kategorija, a među dobitnicima su bili i Muški rukometni klub „Goražde“ kojem je dodijeljeno posebno priznanje za popularizaciju i razvoj sporta te karatista KK „Goražde“ Aldin Mićivoda koji je dobio priznanje „Sportska nada“.

Uz isticanje da su upravo sportisti i dugi talentovani mladi ljudi iz BPK Goražde njegovi najbolji ambasadori u zemlji i inostranstvu, ministar Damir Žuga je, u ime Vlade, Ministarstva i u svoje vlastito ime, uputio iskrene čestitke nagrađenim predstavnicima sporta iz Goražda te kazao da će Vlada i resorno ministarstvo i u budućem periodu dati punu podršku sportistima i sportskim klubovima iz ovog kantona.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2019. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.