• OBJAVLJENO: 12.02.2018.
Sastanak predsjedavajuće Skupštine BPK Goražde i predstavnice Delegacije EU
Razgovarano o aktuelnim pitanjima iz nadležnosti Skupštine BPK Goražde

Predsjedavajuća Skupštine Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Aida Obuća danas je održala sastanak s predstavnicom Delegacije Evropske unije u Bosni i Hercegovini, političkom savjetnicom Sanjom Stanojević.

Na sastanku je razgovarano o aktuelnoj političkoj situaciji u Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde, reformskim procesima u kontekstu evropskih integracija i obavezama kantona u tom pogledu te aktivnostima Skupštine koje su u vezi s tim do sada realizovane ili čija realizacija je planirana u narednom periodu.

Ističući da je opredjeljenje Bosansko-podrinjskog kantona Goražde da pruži svoju punu podršku u procesu evropskih integracija, predsjedavajuća Skupštine upoznala je predstavnicu Delegacije EU s činjenicom da ovaj kanton sve preuzete obaveze u okviru integracija ispunjava uredno i na vrijeme.

Teme o kojima je razgovarano obuhvatile su i raspodjelu javnih prihoda u Federaciji BiH te aktuelno pitanje cestovnog povezivanja Goražda sa Sarajevom, odnosno izgradnje autoputa Beograd – Sarajevo.

S tim u vezi, predsjedavajuća Aida Obuća istakla je važnost izgradnje nove putne komunikacije s ciljem povezivanja Goražda i Sarajeva te prisutne upoznala sa činjenicom da je BPK Goražde pripremio svu potrebnu dokumentaciju za realizaciju ovog projekta.

Ovom prilikom, predsjedavajuća Aida Obuća je posebno naglasila potrebu bolje i pravednije raspodjele javnih prihoda u FBiH radi osiguranja finansijske stabilnosti u Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde.

Tokom sastanka prezentirane su i informacije o svim  reformskim zakonima koje je kantonalna Skupština donijela u prethodne tri godine.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2019. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.