• OBJAVLJENO: 20.02.2018.
Vlada BPK Goražde podržala projekat sanacije grijanja u fiskulturnoj sali Osnovne škole „Husein ef. Đozo“
Radovi će biti okončani do kraja ove sedmice

Premijer Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Emir Oković  i ministar za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport Damir Žuga danas su posjetili Osnovnu školu „Husein ef. Đozo“ u kojoj je u toku realizacija projekta sanacije i rekonstrukcije grijanja u fiskulturnoj sali.

Grijanje u fiskulturnoj sali ove škole bilo je oštećeno uslijed velikih temperaturnih minusa koji su zabilježeni  prošle zime kada je došlo do pucanja sistema za grijanje i radijatora, a Vlada BPK Goražde izdvojila je finansijska sredstva za realizaciju ovog projekta u iznosu od 11.300,00 KM. Projekat bi trebao biti okončan do kraja ove sedmice.

„Nakon realizacije ovog projekta mislim da ćemo imati bolje uslove za grijanje, a samim tim i bolje uslove za odvijanje nastave tjelesnog i zdravstvenog odgoja, kao i svih drugih vannastavnih aktivnosti koje se odvijaju u ovom objektu. Takođe, danas smo sa direktoricom dogovorili niz aktivnosti i projekata sa kojima će ova škola aplicirati prema višim nivoima kada je riječ o saniranju  gorućih  problema, a prioritet je sanacija krova ove fiskulturne sale. Mislim da za realizaciju ovog  projekata nisu potrebna značajnija sredstva te mislim da ćemo na prvoj sjednici Vlade upoznati ministre o ovom prioritetu“- kazao je ministar Žuga.

Riječi zahvalnosti Vladi BPK Goražde ovom prilikom uputila je direktorica škole Halida Kurtović, koja je u svom obraćanju istaknula da je cilj ove škole pružiti što bolje uslove za odvijanje nastave i rad učenika.

Nakon ove posjete, premijer i ministar posjetili su i druge odgojno-obrazovne ustanove s ciljem sagledavanja njihovih potreba.

 

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2018. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.