• OBJAVLJENO: 30.04.2005.
Uprava policije MUP-a Goražde dobila još dva nova vozila
Osposobljeni za sve prilike!

Uprava policije Bosansko-podrinjskog kantona Goražde postala je bogatija za još dva nova policijska vozila, marke POLO. Kupovinu ovih vozila, kao i motora za čamac, u vrijednosti od oko 40.000 KM finansirala je Vlada Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, u skladu sa usvojenim programom tehničkog i kadrovskog jačanja kantonalne policije.

Svečanoj primopredaji vozila koja je održana u dvorištu kantonalnog MUP-a Goražde 29.04.2005. godine, pored ministra Nusreta Sipovića, komesara policije Samira Džeba, te policijskih zvaničnika, prisustvovali su premijer Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Salko Obhođaš, načelnik općine Goražde Mustafa Kurtović, kao i jedan broj nosilaca zakonodavne, sudske i izvršne vlasti BPK-a Goražde.

Za veoma kratko vrijeme KMUP Goražde, dobio je četiri nova vozila, koja će, uz ostalu opremu, sigurno pomoći efikasnijem radu policije na području ovog kantona. Rezultat ovog efikasnog rada je, svakako, kontinuirano dobra i zadovoljavajuća bezbjednosna situacija na području Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, te smanjenje broja krivičnih djela i saobraćajnih nezgoda sa težim posljedicama.
“Vlada kantona će i ubuduće raditi na materijalno- tehničkom jačanju policije, kako bi MUP ovog kantona što spremnije dočekao predstojeću reformu policije, a samim tim, imao i bolju poziciju prilikom dalje reorganizacije- kazao je ovom prilikom premijer Obhođaš.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2022. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.