• OBJAVLJENO: 13.06.2018.
Poklon Grada Sarajeva
Goražde dobilo top koji će oglašavati vrijeme iftara

Gradonačelnik Grada Sarajevo Abdulah Skaka poklonio je danas Gradu Goražde ručno rađeni  ramazanski top  koji će oglašavati vrijeme iftara u ovom gradu.

Primopredaji na spomen izletištu Rorovi, gdje će biti i postavljen top, prisustvovala je i predsjedavajuća Skupštine BPK Goražde Aida Obuća.

Ona je u svom obraćanju izrazila zadovoljstvo i zahvalnost na ovoj vrijednoj donaciji koja je došla u svetom mjesecu ramazanu te što će i Goražde i na ovaj način biti dio bosanskohercegovačke tradicije.

S željom da se dio tradicije Sarajeva prenese i u druge bosanskohercegovačke gradove, Grad Sarajevo je u vrijeme mjeseca Ramazana ramazanski top poklonio Travniku, Mostaru i Velikoj Kladuši.

„Jako mi je drago i jako sam sretan što sam danas u herojskom Goraždu koje sa pravom nosi ovaj naziv, uz činjenicu da i poslije agresije i dalje ostaje najaktivniji grad u BiH, jer ima najmanji broj nezaposlenih.“- kazao je Skaka.

Gradonačelnik Grada Goražde Muhamed Ramović istaknuo je veoma dobru saradnju sa gradonačelnikom Grada Sarajeva i u drugim oblastima.

„Imamo jako dobru saradnju kroz projekte, a posebno smo bili iznenađeni kada je predložio ovu ideju da se Goraždu dodijeli jedna ovakva donacija, koja je inače u tradiciji bosanskih čaršija i mahala kojim se obilježavaju značajni datumi u historiji Bošnjaka- istaknuo je Ramović.

Nakon primopredaje na Rorovima, u Gradskoj upravi Goražde održan je i sastanak na kojem je razgovarano o zajedničkoj saradnji ova dva grada u budućnosti.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.