• OBJAVLJENO: 12.07.2018.
U znak sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici
Večeras u 19 sati na mostu “Alija Izetbegović” u Goraždu – performans „ Nema te na kahvi“

Asocijacija mladih Medžlisa Islamske zajednice  Goražde, već četvrtu godinu zaredom, organizuje preformans „ Nema te na kahvi“ – redanjem fildžana na mostu Alije Izetbegovića u znak sjećanja na 8.372  nevino ubijene žrtve u Srebrenici.

“To je najmanje što možemo učiniti za njih. Zbog njih, zbog nas i budućih generacije, uz poruku da se genocid u Srebrenici počinjen 11. jula 1995. godine, nikada ne zaboravi”, kazala je Amela Dučić koordinatorica Asocijacije mladih Medžlisa IZ Goražde, naglašavajući da je neophodno da se u prvom redu mladima probudi svijest o genocidu u Srebrenici.

Redanjem fildžana na mostu, dan nakon koletivne dženaze u Srebrenici,  Goraždani šalju jasnu poruku iz grada na Drini da dijele tugu sa majkama i rodbinom onih koji im na kahvu više nikada neće doći.

Ovom prilikom iz Asocijacije mladih Medžlisa IZ Goražde, uputili su poziv svim građanima Goražda da večeras u 19 sati dođu na most Alije Izetbegovića i ponesu fildžane, te na taj način odaju počast nevino ubijenim Bošnjacima Srebrenice.

www.bpkg.gov.ba/ RTV BPK Goražde

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2019. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.