• OBJAVLJENO: 02.08.2018.
Program podrške nižim nivoima vlasti za 2018. godinu Ministarstva za urbanizam
Potpisani ugovori o podršci projektima u općini Foča u FBiH

Premijer Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Emir Oković i načelnik općine Foča u FBiH Zijad Kunovac danas su potpisali Ugovor o dodjeli finansijskih sredstava u vrijednosti od 70.000,00 KM u svrhu finansiranja projekta pod nazivom ”Sanacija putnih pravaca Odžak – Tulovići i Odžak – Glavica” koji se finansira po Programu ”Tekući transferi nižim nivoima vlasti“ Ministarstva za urbanizam, prostorno uređenje i zaštitu okoline BPK Goražde.

Po istom programu potpisan je i Ugovor o dodjeli finansijskih sredstava na ime finansiranja projekta pod nazivom ”Nabavka kanti za odlaganje smeća i sanacija divljih deponija na lokalitetima Gavrić, Prljage, Bratovčići i Filipovići”, čija vrijednost je 15.000,00 KM. Ovaj ugovor s načelnikom općine Foča u FBiH potpisao je ministar za urbanizam, prostorno uređenje izaštitu okoline Slobodan Janković.

Uz osvrt na raniju podršku nižim nivoima vlasti za infrastrukturne projekte i druge projekte od značaja za građane, premijer Emir Oković iskazao je opredjeljenje Vlade da i u narednom periodu osigura podršku za projekte lokalnih zajednica.

Načelnik Zijad Kunovac izrazio je zadovoljstvo potpisanim ugovorima te izrazio zahvalnost Vladi i resornom ministarstvu na podršci projektima koji se odnose na očuvanje i zaštitu okoline, poboljšanje infrastrukture i stvaranje boljih uslova za građane koji žive u ovoj lokalnoj zajednici.

 

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2019. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.