• OBJAVLJENO: 13.09.2018.
Sa sjednice Kantonalnog štaba civilne zaštite
Razmatrana informacija o pripremama za izvođenje tematsko-pokazne vježbe jedinica i službi civilne zaštite

Kantonalni štab civilne zaštite jučer je u posljepodnevnim satima održao sjednicu na kojoj je razmatrana Informacija o izvođenju tematsko-pokazne vježbe jedinica i službi civilne zaštite Grada Goražda povodom 18. septembra – Dana oslobođenja i Dana Bosansko-podrinjskog kantona Goražde i Grada Goražda.

Predstavnici Kantonalnog štaba upoznati su da su u toku pripreme za održavanje ove tematsko-pokazne vježbe, a s tim u vezi prisustvovali su i sastancima Gradskog štaba civilne zaštite Grada Goražda na kojima su upoznati sa planom i scenarijem izvođenja pomenutih vježbi.

Tematsko-pokazne vježbe u kojima će učestvovati jedinice i službe civilne zaštite Grada Goražda, Kantonalne uprave civilne zaštite, Ministarstva unutrašnjih poslova, jedinice A-tima Federalne uprave civilne zaštite za uklanjanje i uništavanje NUS-a te druge službe zaštite i spašavanja izvest će se 17.09.2018. godine, na Trgu branilaca BPK, u 11,00 sati, dan uoči održavanja centralne manifestacije povodom Dana Bosansko-podrinjskog kantona Goražde i Grada Goražda.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2019. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.