• OBJAVLJENO: 14.09.2018.
Ministarstvo za boračka pitanja
Okončan projekat uređenja šehidskog mezarja u naselju Pargani

Učenjem fatihe i polaganjem cvijeća na spomen obilježje poginulim braniocima u naselju Pargani, danas je ozvaničeno okončanje radova uređenja  šehidskog mezarja na ovom lokalitetu gdje je sahranjeno devetnaest šehida.

Projekat Udruženja porodica šehida i poginulih boraca za uređenje ovog šehidskog mezarja finansiralo je Ministarstvo za boračka pitanja BPK Goražde.

Cvijeće je položio ministar za boračka pitanja BPK Goražde Eniz Halilović, u prisustvu predstavnika Koordinacije boračkih udruženja te predstavnika Mjesne zajednice Goražde III.

Ministarstvo za boračka pitanja BPK Goražde u ovoj godini izdvojilo je značajna sredstva za ove namjene kako na području FBiH, tako i u Republici Srpskoj.

„Jedan od projekata je i ovaj s kojim su aplicirali Udruženje porodica šehida i poginulih boraca i Savjet mjesne zajednice Goražde III na javni poziv ministarstva,  čija je vrijednost 6.000 KM, a u budžetu Ministarstva za boračka pitanja u ovoj godini za projekte uređenja šehidskih mezarja obezbijeđena su sredstva  u iznosu od 30.000 KM“-kazao je ministar za boračka pitanja BPK Goražde Eniz Halilović.

Na uređenje ovog šehidskog mezarja stanovnici Mjesne zajednice Goražde III  dugo su čekali, ali kako ističu, pored Ministarstva i Udruženja šehida i poginulih boraca, veliku podršku kako bi ovaj projekat bio realizovan dao je i predsjednik Savjeta  mjesne zajednice Goražde III Ramiz Ridžal.

Takođe, cvijeće je položeno i na rekonstruisanu česmu u naselju Luka, koja je u periodu agresije na našu zemlju bila izvor sa kojeg su se vodom snabdijevali naši građani.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2019. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.