• OBJAVLJENO: 08.01.2019.
U narednim danima očekuju se velike snježne padavine koje će pratiti niske temperature
S raspoloživim resursima u pripravnosti službe civilne zaštite lokalnih zajednica BPK Goražde

Prema najavama i prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda, u periodu od 09. do 12. januara u Bosni i Hercegovini očekuju se velike snježne padavine koje će pratiti niske temperature. Predviđa se visina snježnog pokrivača visine od pola do jednog metra. Informacije su proslijeđene službama Civilne zaštite lokalnih zajednica i Direkciji za ceste Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, a tim povodom direktor kantonalne Uprave civilne zaštite Ramo Živojević kazao je danas da se nada da ove snježne padavine ne bi trebale  prouzrokovati veće probleme na području našeg kantona.

„Očekujemo da će svi nadležni za čišćenje puteva odraditi svoj dio posla i da najavljene padavine neće stvarati velike poteškoće. Svi štabovi, službe i jedinice Civilne zaštite su u pripravnosti kako bi u slučaju potrebe, u što kraćem vremenskom periodu, mogle reagovati sa raspoloživim resursima. To se prvenstveno odnosi na eventualne potrebe za spašavanjem ljudi , kao i potrebe za hitnom medicinskom evakuacijom i slično“- kazao je direktor Uprave civilne zaštite BPK Goražde Ramo Živojević.

Ovom prilikom on je podsjetio i na obavezu svih pravnih i fizičkih lica na čišćenje snijega ispred vlastitih poslovnih objekata.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2019. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.