• OBJAVLJENO: 10.01.2019.
Redovni izvještaj Kantonalnog operativnog centra CZ
Saobraćaj se odvija usporeno i otežano na svim putnim pravcima

Na osnovu informacija prikupljenih od osmatračke mreže iz člana 157. Zakona o zaštiti i spašavanju ljudi i materijalnih dobara od prirodnih i drugih nesreća, u posljednjih 24 sata na području BPK-a Goražde zabilježeno je slijedeće:

S područja Grada Goražde:

Na osnovu informacije dobijene od Službe civilne zaštite Grada Goražda, u posljednja 24 sata zabilježeno je slijedeće:

Snijeg koji je padao u toku jučerašnjeg dana i noći dostigao je visinu u nižim predjelima do 10 cm, dok visina snijega u područjima s većom nadmorskom visinom iznosi preko 60 cm. Svi važniji putni pravci su prohodni. Saobraćaj se odvija usporeno zbog snijega i leda na saobraćajnicama. Javno komunalno preduzeće „6 Mart“ vrši uklanjanje snijega na pješačkim površinama.

U cilju podizanja spremnosti za otklanjanje posljedica zbog novih nadolazećih padavina koje su predviđene, izvršena je kontrola vlastitih resursa i spremnost službi za održavanje putnih pravaca, izvršeno je upozoravanje pravnih i fizičkih lica na obavezu čišćenja prostora ispred vlastitih stambenih i poslovnih objekata.

Druge pojave opasnosti od prirodnih i drugih nesreća koje bi ugrožavale ljude i materijalna dobra nisu zabilježene.

S područja općine Pale u FBiH:

Na osnovu informacije dobijene od Službe civilne zaštite općine Pale u FBiH, u posljednja 24 sata zabilježeno je slijedeće:

Nove snježne padavine nisu prouzrokovale veće probleme. Visina snijega u nižim predjelima iznosi do 30 cm,dok visina snijega u područjima s većom nadmorskom visinom iznosi do 60 cm.

Ekipe zimske operative su na terenu, rade na čišćenju i posipanju abrazivnog materijala po saobraćajnicama.

Saobraćaj se odvija otežano i usporeno na svim putnim pravcima, posebno u visinskim predjelima zbog poledice i snijega na kolovozu.Lokalni putevi se čiste po prioritetima.

Drugih pojava opasnosti od prirodnih i drugih nesreća koje bi ugrožavale ljude i materijalna dobra nije bilo.

S područja općine Foča u FBiH:

Na osnovu informacije dobijene od Službe civilne zaštite općine Foča u FBiH, u posljednja 24 sata zabilježeno je slijedeće:

Snijeg koji je padao u toku jučerašnjeg dana nije prouzrokovao veće probleme na području općine Foča FBiH.Visina snijega u naselju Ustikolina je oko 10 cm, dok je u visinskim dijelovima općine, zbog jačeg inteziteta padavina, visina snijega oko 50 cm. Po informacijama iz Goraždeputeva d.d. Goražde planinski prevoj Grebak je prohodan i ovaj put se intenzivno čisti. Ukupna visina snijega na ovom prevoju iznosi oko 50 cm.

Visina snježnog pokrivača i eventualne potrebe stanovništva u smislu obezbjeđivanja zdravstvene zaštite ili nekih drugih egzistencijalnih potreba će usloviti dinamiku čišćenja lokalnih puteva.

Druge pojave opasnosti od prirodnih i drugih nesreća koje bi ugrožavale ljude i materijalna dobra nisu zabilježene.

MUP BPK-a Goražde:

Prema informaciji Operativnog centra MUP-a BPK-a Goražde, u posljednja 24 sata zabilježeno je slijedeće:

Dana 09.01.2019.godine u 21,50 sati dežurnoj službi Policijske stanice Goražde prijavljena je saobraćajna nezgoda, u ulici 31. drinske brigade, Grad Goražde, sa materijalnom štetom bez povrijeđenih lica. Na lice mjesta upućena je patrola policije Policijske stanice za kontrolu i regulisanje saobraćaja Goražde koji su izvršili uviđaj.

Druge pojave opasnosti od prirodnih i drugih nesreća koje bi ugrožavale ljude i materijalna dobra nisu zabilježene.

Kantonalna bolnica BPK-a Goražde-Urgentni centar:

U prijemno – urgentni centar Kantonalne bolnice BPK-a Goražde u posljednja 24 sata primljeno je 14 pacijenata. Tri pacijenta je zadržano u Kantonalnoj bolnici radi daljeg liječenja.

Direkcija za ceste BPK-a Goražde:

Prema informacijama koje smo dobili od Direkcije za ceste BPK-a Goražde, regionalni put R-448 je prohodan za saobraćaj,ekipe koje su zadužene za njegovo održavanje su na terenu i vrše čišćenje i posipanje abrozivnog materijala po kolovozu.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.