• OBJAVLJENO: 17.01.2019.
Redovni izvještaj Kantonalnog operativnog centra CZ
Niske temperature pogoduju stvaranju leda na saobraćajnicama

Na osnovu informacija prikupljenih od osmatračke mreže iz člana 157. Zakona o zaštiti i spašavanju ljudi i materijalnih dobara od prirodnih i drugih nesreća, u posljednjih 24 sata  na području BPK-a Goražde zabilježeno je sljedeće:

S područja Grada Goražde:

Na osnovu informacije dobijene od Službe civilne zaštite Grada Goražda, u posljednja 24 sata zabilježeno je sljedeće: niske temperature zraka u toku noći i jutra na području Grada Goražda, pogoduju stvaranju leda na pojedinim dijelovima saobraćajnica, kao i površinama koje koriste pješaci. Posebno je to izraženo na sporednim ulicama, trotoarima, parking prostorima i drugim javnim površinama, gdje se ugaženi i utabani snijeg pretvara u ledene plohe, te na tako navedenim površinama usporava saobraćaj i otežano kretanje pješaka.

Druge pojave  opasnosti od prirodnih i drugih nesreća koje bi  ugrožavale ljude i materijalna dobra nisu zabilježene.

S područja općine Pale u FBiH:

Na osnovu informacije dobijene od Službe civilne zaštite općine Pale u FBiH, u posljednja 24 sata  zabilježeno je sljedeće:

Tokom jučerašnjeg dana  izvršena je deblokada svih  puteva koji su bili blokirani tokom sniežnih padavina na području općine Pale FBiH. Općinski štab civilne zaštite Pale FBiH  u 11.00 sati proglasio je prestanak prirodne nesreće na području ove lokalne zajednice.  Zbog izuzetno niskih temperatura i ugaženog snijega saobraćaj se odvija usporeno, posebno u visinskim predjelima Bara, Hranjena i Krive Drage. Temperatura zraka je u 7,00 sati iznosila -15 0 C.

Napajanje električnom energijom i PTT uslugama je uredno.

Druge pojave opasnosti od prirodnih i drugih nesreća koje bi  ugrožavale ljude i materijalna dobra nisu zabilježene.

S područja općine  Foča u FBiH:

Na osnovu informacije dobijene od Službe civilne zaštite općine Foča u FBiH,  u posljednja 24 sata zabilježeno je sljedeće:

Visina snježnog pokrivača se smanjuje, ali u visinskim dijelovima Mjesne zajednice Jabuka ipak otežava svakodnevne aktivnosti.

Drugih pojava  opasnosti od prirodnih i drugih nesreća koje bi ugrožavale ljude i materijalna dobra nije bilo.

MUP  BPK-a Goražde:

Prema informaciji Operativnog  centra  MUP-a BPK-a Goražde, u posljednja 24 sata zabilježeno je sljedeće:

Dana 16.01.2019.godine u 19,45 sati u ul.Ruždije Islamagića – Grad Goražde, dogodila se saobraćajna negoda sa materijalnom štetom i povrijeđenim licem. Na lice mjesta upućeni su policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde, koji su izvršili uviđaj. Povrijeđeni vozač  je vozilom hitne pomoći prevezen u Urgentni centar  Kantonalne bolnice Goražde, gdje su ustanovljene teže tjelesne povrede, da bi u 01,55 sati od zadobijenih povreda vozač  preminuo.

Druge pojave opasnosti od prirodnih i drugih nesreća koje bi  ugrožavale ljude i materijalna dobra nisu zabilježene.

Kantonalna bolnica BPK-a Goražde-Urgentni centar:

U prijemno- urgentni centar Kantonalne bolnice BPK-a Goražde u posljednja 24 sata primljeno je 37 pacijenata. Četiri pacijenta  je zadržan u Kantonalnoj  bolnici radi daljeg liječenja.

Direkcija za ceste BPK-a Goražde:

Prema informacijama koje smo dobili od Direkcije za ceste BPK-a Goražde, regionalni put R-448 je prohodan za saobraćaj,ekipe koje su zadužene za njegovo održavanje su na terenu i vrše čišćenje i posipanje abrozivnog materijala po kolovozu.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.