• OBJAVLJENO: 05.02.2019.
Resorna ministrica Sabira Bešlija u posjeti Kantonalnoj bolnici
U Kantonalnoj bolnici Goražde urađena prva operacija štitne žlijezde

Ministrica za socijalnu politiku, zdravstvo, raseljena lica i izbjeglice Sabira Bešlija danas je posjetila Kantonalnu bolnicu Goražde, gdje je prije nekoliko dana urađena prva operacija štitne žlijezde pacijentici iz Goražda.

Operaciju je izvela prim. dr Slavica Milutinović iz Zenice, koja je kao specijalista otorinolaringolog i cervikofacijalni hirurg putem ugovora angažovana u goraždanskoj bolnici.

Prema riječima v.d. direktorice Kantonalne bolnice Nermine Kamenice, operacija je omogućena zahvaljujući naporima ove zdravstvene ustanove da se stvore pretpostavke za izvođenje ove vrste operacije u Goraždu, kao i podršci resornog ministarstva.

– U Kantonalnoj bolnici su stvoreni uslovi za takvu operaciju. Već par mjeseci sam kao direktor bolnice, u saradnji s ministricom, aktivno radila na iznalaženju rješenja i pacijenti sada ovdje mogu raditi operaciju štitne žijezde – kazala je direktorica Kamenica.

Uz izraze podrške radu Kantonalne bolnice, kao i radu svih domova zdravlja i ambulanti porodične medicine na području Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, ministrica Bešlija iskazala je zadovoljstvo zbog toga što je omogućeno da se ovako složen operativni zahvat obavi u Kantonalnoj bolnici.

Ona je ujedno iskazala opredjeljenost resornog ministarstva da zajedno s predstavnicima zdravstvenih radnika i drugih relevantnih institucija i dalje radi na unaprjeđenju zdravstvene zaštite i pružanja zdravstvenih usluga pacijentima na području ovog kantona.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2019. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.