• OBJAVLJENO: 29.05.2005.
Izvidjaci pripremaju veoma sadrzajno ljeto

Na sjednici predsjednistva Saveza izviđača BPK Goražde, odrzanoj prije nekoliko dana, analiziran je rad Saveza u proteklih pet mjeseci te utvrđen niz aktivnosti za naredni period koje će organizirati izviđači sa područja BPK Gorazde.

Kada je riječ o proteklom periodu članovi izviđačkih odreda “Drina” iz Goražda, “Stolac” iz Ustikoline te Odreda iz Prače, imali su niz aktivnosti, koje su na sjednici dobile pozitivnu ocjenu. Riječ je o učešću izviđača na veseloj olimpijadi u Mostaru, organizaciji prvomajskog “Uranka na Drini” kao I organizaciji marša “Tragom drinskih udarnih brigada”.

Veoma sadržajan za izviđače bit će i period koji dolazi, o čemu je bilo riječi I na sjednici Kantonalnog Saveza. Pored ostalog, najprije je u planu posjeta izviđača BPK Goražde Tjentištu s ciljem obilježavanja bitke na Sutjesci. Ovom prilikom izviđači će posjetiti I povratnike u naselju Šadići te uručiti im prigodne poklone. U julu će biti organiziran višeboj skauta FBIH, kao I izviđačka kadrovska škola.

U avgustu je predviđeno tzv. taborovanje na Drini, dok će svoj doprinos kroz aktivnost “Skauti na splavu” izvidjači dati I Festivalu prijateljstva kada će ugostiti I svoje kolege iz drugih krajeva BIH te Švedske, Turske, Njemačke I drugih zemalja. U toku je i izrada posebnih prospekata “Ljeto na Drini” u kojima ce biti predstavljene mogucnosti koje ovo podrucje nudi za sve potencijalne kolege. Ovi prospekti bit ce podijeljeni svim izvidjackim odredima sirom BIH ali i inostranstva, kako bi se skautima predstavile ljepote ljeta na obalama Drine koje su mnogi, prema najavama, vec spremni provesti.

[Elma Geca]

(preuzeto sa www.gorazde-x.com)

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2021. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.