• OBJAVLJENO: 13.05.2019.
Ministarstvo za obrazovanje objavilo Konkurs za dodjelu studentskih stipendija za akademsku 2018/19. godinu
Za studentske stipendije Ministarstvo će ove godine izdvojiti 150.000 KM

U skladu sa Odlukom Vlade o utvrđivanju kriterija za dodjelu studentskih stipendija redovnim studentima, Ministarstvo za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport Bosansko-podrinjskog kantona Goražde objavilo je Konkurs za dodjelu studentskih stipendija redovnim studentima prvog i drugog ciklusa studija za 2018/19. studijsku godinu.

Sredstva za dodjelu studentskih stipenija obezbijeđena su u iznosu od 150.000 KM, a bit će podijeljeno oko 170 stipendija, u iznosu od 130 do 190 KM, u šest mjesečnih rata. Prema riječima ministra Armana Bešlije, sredstva za ovu namjenu su smanjena kao i broj mjesečnih rata, dok  kriteriji za dodjelu studentskih stipendija ostaju isti kao i prošle godine.

„Nažalost, sredstva za dodjelu stipendija su za razliku od prošle godine smanjena. Ubuduće ćemo se truditi da se ovo poveća, jer u prioritetu rada Vlade BPK Goražde treba da budu mladi i opstanak mladih na ovim prostorima. Takođe, u narednom periodu u planu Ministarstva je da zajedno sa studentima i njihovim roditeljima poradi na kriterijima, a sve u najboljem interesu studenata “-riječi su ministra Bešlije.

Istaknuto je da je studentima koji su ranije primali studentsku stipendiju omogućeno da samo dostave potvrdu fakulteta da su upisali narednu godinu studija kao i uvjerenje o državljanstvu kako bi bez dodatne papirologije mogli nastaviti da koriste stipendiju i u ovoj studijskoj  godini.

Konkurs ostaje otvoren do 24. maja 2019.godine.

K O N K U R S za dodjelu studentskih stipendija redovnim studentima I i II ciklusa studija za 2018/19 studijsku godinu

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2021. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.