• OBJAVLJENO: 14.05.2019.
Press konferencija ministra za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu  sport
Za finansiranje sportskih djelatnosti izdvojen iznos od 400.000 KM

U skladu sa Programom utroška sredstava iz budžeta Ministarstva za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport Bosansko-podrinjskog kantona Goražde za 2019.godinu, objavljen je javni poziv za prikupljanje zahtjeva za odobravanje i dodjelu finansijskih sredstava za redovne programe nosilaca sportskih djelatnosti na nivou našeg kantona za 2019.godinu.

Sredstva namijenjena za tekuće transfere za sport u 2019.godini izdvojena su u iznosu od 400.000 KM, a kriteriji za dodjelu ostaju isti kao i prethodne godine.

Prema riječima ministra Armana Bešlije, jedan dio sredstava je već isplaćen određenim sportskim klubovima akontativno, kako bi mogli završiti sezonu.

„Smatram da je nedovoljno finansijskih  sredstava u svim segmentima i da je potrebno više ulagati. Poznato je da je za sport potrebno više sredstava iz razloga što su skupe lige pogotovo u fudbalu, ali u skladu sa finansijskim mogućnostima Ministarstvo će nastojati da podrži te aktivnosti“- naglasio je ministar Arman Bešlija.

Javni poziv ostaje otvoren do 20.05.2019.godine.

J A V N I P O Z I V ZA PRIKUPLJANJE ZAHTJEVA ZA ODOBRAVANJE I DODJELU FINANSIJSKIH SREDSTAVA ZA REDOVNE PROGRAME NOSILACA SPORTSKIH DJELATNOSTI NA NIVOU BOSANSKO – PODRINJSKOG KANTONA GORAŽDE ZA 2019. GODINU

 

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2021. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.