• OBJAVLJENO: 20.06.2019.
Vlada BPK Goražde
Posjeta kompanijama „Prevent“d.o.o i „Prevent Components“ u Vitkovićima

U nastavku posjeta privrednim subjektima, Vlada Bosansko-podrinjskog kantona Goražde na čelu sa premijerkom Aidom Obućom, te dopredsjedavajućim Skupštine BPK Edimom Fejzićem, posjetila je danas pogone firmi „Prevent“ d.o.o. Goražde i „Prevent Components“ Goražde, čija je proizvodnja od velikog značaja kako za održavanje nivoa zaposlenosti, tako i u podizanju proizvodne moći u ovom dijelu našeg kantona.

Cilj posjete Vlade BPK Goražde je pružanje podrške ovoj kompaniji koja je lider u zapošljavanju na prostoru našeg kantona, uzimajući u obzir da zapošljava više od 1.200 radnika.

Na sastanku sa predsjednikom Uprave Prevent Grupacije BiH Harisom Rahmanom razgovarano je o aktivnostima Vlade Bosansko-podrinjskog kantona Goražde na poboljšanju ambijenta poslovanja privrednih subjekata.

S tim u vezi istaknuta je potreba donošenja planskih dokumenata, od kojih je u  2019.godini  u planu donošenje Zakona o lokalnom poslovanju te Zakona o turizmu u BPK Goražde.

Prema riječima premijerke Aide Obuće, opredijeljenje Vlade BPK Goražde je da u narednom periodu, u skladu s mogućnostima, pruži podršku privrednicima koji posluju na prostoru našeg kantona.

Riječi zahvalnosti na posjeti ovim privrednim subjektima uputio je i predsjednik Uprave Haris Rahman, te izrazio spremnost na saradnju sa Vladom BPK Goražde i ubuduće.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2021. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.