• OBJAVLJENO: 03.07.2019.
Radovi na modernizaciji pješačke staze na magistralnoj cesti M20 teku planiranom dinamikom
Rok za izvođenje radova je septembar mjesec 2019.godine

Na prostoru Bosansko-podrinjskog kantona Goražde u toku su radovi na modernizaciji nekoliko dionica magistralne ceste M-20 u okviru Projekta modernizacije magistralnih cesta čiji je nosilac JP „Ceste FBiH“. Obilazak radova na modernizaciji pješačke staze na magistralnoj cesti M20  upiličeno je danas.

Premijerka BPK Goražde Aida Obuća danas je, u pratnji ministara za urbanizam i privredu Bojana Krunić i Mensada Arnauta, te gradonačelnika Goražda Muhameda Ramovića obišla lokaciju kod Gradskog stadiona u Goraždu na kojoj se trenutno izvode radovi na uređenju dijela magistralne ceste koja će povezivati Goražde i Novo Goražde.

Kako je već poznato, u okviru ovog velikog projekta modernizacije ceste M-20, na širem području grada Goražda realizuju se radovi na rekonstrukcji ove magistralne ceste na četiri lokacije, u vidu zasebnih projekata čija je ukupna vrijednost iznosi oko 4.000.000 KM.

Pored projekta modernizacije pješačke staze u dužini od oko 2,4 km prema Novom Goraždu, radi se o projektima rekonstukcije raskrsnice u Vitkovićima, sanaciji kolovozne konstrukcije i pješačkih staza sa rješavanjem odvodnje površinskih voda u ulici Kulina bana te izgradnji pješačke staze Baćci – Vinarići.

Glavni izvođač radova je kompanija „EURO-ASFALT“ d.o.o. Sarajevo, a prilikom današnjeg obilaska, predstavnici Vlade Bosansko-podrinjskog katona Goražde i gradonačelnik Goražda upoznati su s dinamikom radova.

„Rok za izvođenje svih ovih radova je septembar 2019. godine, a ono što je interesovalo gradonačelnika i mene jeste da li će se ti radovi izvršiti u planiranom roku. Nadzor nam je potvrdio da oni svakodnevno kontrolišu dinamiku izvođenja radova i smatraju da će se ovi radovi kvalitetno uraditi“ – kazala je premijerka Bosansko-podrinjskog kantona BPK Goražde Aida Obuća.

Zadovoljstvo realizacijom ovih projekata izrazio je i gradonačelnik Muhamed Ramović.

„Projekat izgradnje šetališta do entitetske linije je od velikog značaja  iz razloga što je ovdje velika frekvencija saobraćaja i pješaka tako da ćemo na ovaj način to rasteretiti i olakšati bolju komunikaciju. Mi smo aplicirali za još dva projekta, a to je potpuna adaptacija mosta „Žrtava Srebrenice“ i izgradnja  kružnog toka, tako da će grad Goražde dobiti jedan najmoderniji kružni tok koji će u ovom dijelu rasteretiti saobraćaj. Nadamo se da ćemo u ovoj godini imati ulaganje u ove projekte od strane JP “Ceste FBiH“ negdje oko 6.500.000 KM. Što se tiče izvođača radova, mi zaista nemamo primjedbe, uzimajući u obzir i činjenicu da su prilikom izvođenja radova nailazili na razne prepreke koje su otežavale izvođenje“ – kazao je on.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2021. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.