• OBJAVLJENO: 12.07.2019.
Čestitke sportistima uputili zvaničnici BPK Goražde i Grada Goražde
Čestitke sportistima uputili zvaničnici BPK Goražde i Grada Goražde

U Sali Skupštine Bosansko-podrinjskog kantona Goražde danas su predstavnici izvršne i zakonodavne vlasti Bosansko-podrinjskog kantona i Grada Goražde upriličili prijem za goraždanske sportiste koji su ostvarili zapažene sportske rezultate na 56. međuopštinskim omladinskim sportskim igrama/MOSI/ „Sokolac 2019“.

Uz riječi podrške u njihovom radu, čestitke su ovom prilikom uputili predsjedavajuća Skupštine i premijerka Vlade BPK Goražde Edita Velić i Aida Obuća, ministar za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport Arman Bešlija te gradonačelnik Grada Goražde Muhamed Ramović.

Na MOSI igrama goraždanski sportisti takmičili su se u atletici, ženskoj odbojci, ženskom fudbalu, ribolovu i biciklizmu.

Goraždanske odbojkašice osvojile su prvo mjesto i donijele Goraždu prvo zlato sa ovih igara, dok su atletičari osvojili treće mjesto i obezbijedili bronzanu medalju, a ženskoj fudbalskoj reprezentaciji našeg grada pripalo je treće mjesto na ovogodišnjem turniru MOSI u ženskom fudbalu.

„Mi smo današnjim prijemom htjeli da pošaljemo poruku da svaki uspjeh želimo da zajednički proslavimo.  Željeli  smo ukazati  počast svima koji su učestvovali na MOSI igrama i koji su ostvarili velike rezultate, dakle, donijeli medalje u naš grad i kanton što je za nas posebna čast. Moram reći da mi kada šaljemo ekipe svake godine na MOSI igre očekujemo da se oni vrate sa medaljama, tako je bilo i ovaj put. Mi ćemo nastojati da im pružamo podršku, a najbitnije je da se vidi ono u šta ulažemo kroz njihove rezultate“-istaknula je predsjedavajuća Skupštine BPK Goražde Edita Velić.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2019. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.