• OBJAVLJENO: 05.08.2011.
Iz Ministarstva za boračka pitanja
Potpisan ugovor o izradi i ugradnji kapija na tri šehidska mezarja

Potpisivanje ugovora, Ministarstvo za boračka pitanjaMinistar za boračka pitanja Dževad Adžem potpisao je danas ugovor o ustupanju radova na izradi i ugradnji kapija sa pratećim radovima na šehidskim mezarjima u Baćcima, Sadbi i Orahovicama. Ugovor je potpisan sa firmom „Mermer“ d.o.o. Goražde.

Radovi, po ovom ugovoru, trebali bi biti završeni do kraja septembra.

Ističući važnost projekta uređenja šehidskih mezarja na području BPK-a Goražde, na čijoj realizaciji ovo ministarstvo kontinuirano radi, ministar Adžem je istaknuo:

– Uređenjem mezarja u kojima su sahranjeni naši hrabri branioci, mi šaljemo poruku i mladim generacijama koji će znati da cijene i da se sjete ljudi koji su u teškim vremenima za odbranu Bosne i Hecegovine dali svoj život. U svim zemljama svijeta možemo vidjeti da je ljudima koji su branili svoju zemlju data važnost, tako da smatram da i naši branioci to zaslužuju, a posebno porodice koje su izgubile svoje najdraže.

Prema riječima  ministra Adžema, za očekivati je da će u ovoj godini biti realizovan i projekt uređenja mezarja u Rogatici, za koji bi sredstva trebao obezbijediti Kanton Sarajevo.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2020. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.