• OBJAVLJENO: 08.09.2019.
U sklopu obilježavanja 18.septembra-Dana oslobođenja, Dana BPK i Grada Goražde
Održan međunarodni, memorijalni rukometni turnir „Mirsad Hurić –Hura“

U organizaciji Muškog rukometnog kluba „Goražde“, danas je u Gradskoj dvorani  „Mirsad Hurić“ u Goraždu održan XIX po redu Međunarodni memorijalni turnir u spomen na velikana goraždanskog rukometa po kojem je pomenuta dvorana i dobila ime, rahmetli Mirsada Hurića. Pored domaćina MRK „Goražde“ (BiH), na turniru su nastupili timovi rukometnih klubova RK ”Priboj” iz Priboja (Srbija), ORK ”Rudar” Pljevlja (Crna Gora) i RK Radnički Goražde (BiH).

U prvoj odigranoj utakmici, rukometaši „Radničkog“ savladali su „Rudar“ rezultatom 30:23, te na taj način izborili finale u kome su se sastali sa ekipom MRK Goražda koja je u drugoj utakmici pobjedila sastav „Priboja“ rezultatom 32:25. U finalnoj utakmici, ekipa „Radničkog“ je poražena od gradskog rivala MRK „Goražde“ rezultatom 33:30, dok je u utakmici za treće mjesto „Rudar“ bio bolji od rukometaša „Priboja“ savladavši ih rezultatom 34:20.

Odlukom žirija organizatora, za igrača koji svojom igrom najviše podsjeća na Mirsada Hurića, proglašen je rukometaš Radničkog Ahmedin Hukić, dok je najbolji strijelac turnira Tarik Žiga iz MRK „Goražde“.

Turnir je svečano proglasila otvorenim premijerka BPK-a Aida Obuća.

U sklopu ceremonije otvaranja dodijeljene su i zahvalnice za nesebičnu pomoć i podršku u radu MRK Goražde. Jednu od njih  dobila je i Vlada Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

Priznanja i nagrade pobjednicima ovog turnira, koji se tradicionalno održava u sklopu obilježavanja 18.septembra-Dana oslobođenja, Dana BPK i Grada Goražde, uručio je ministar za  boračka pitanja u Vladi BPK Goražde Edin Aganović.

U sklopu Programa XIX Međunarodnog memorijalnog rukometnog turnira “Mirsad Hurić”, predstavnici klubova koji su uzeli učešće na turniru i ministar za boračka pitanja posjetili su mezar Mirsada Hurića, gdje su položili cvijeće i odali počast legendarnom goraždanskom rukometašu.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2020. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.