• OBJAVLJENO: 09.09.2019.
Iz Skupštine BPK Goražde
Održana sjednica Ustavne i zakonodavno-pravne komisije Skupštine BPK Goražde

Ustavna i zakonodavno-pravna komisija Skupštine Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, na sjednici održanoj danas, razmatrala je materijale za 6. redovnu sjednicu Skupštine Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

Razmatrani su prijedlozi Zakona o unaprjeđenju lokalnog poslovanja BPK Goražde i Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o obrazovanju odraslih BPK Goražde te nacrt Zakona o policijskim službenicima BPK Goražde.

Komisija je svojim zaključkom predložila Skupštini da donese ove zakone, a kad je riječ o nacrtu Zakona o policijskim službenicima, Skupštini je predloženo da utvrdi ovaj nacrt i uputi ga u javnu raspravu koje bi se održale u sve tri općine u sastavu BPK Goražde. U roku od 60 dana, javnu rasprave sprovest će Ministarstvo unutrašnjih poslova, Ustavna i zakonodavno-pravna komisija i Komisija za sigurnost BPK Goražde.

Također, na današnjoj sjednici Ustavna i zakonodavno-pravna komisija Skupštine BPK Goražde razmatrala je Prijedlog Odluke o davanju saglasnosti na Odluku o izmjenama i dopunama Finansijskog plana JU „Služba za zapošljavanje Bosansko-podrinjskog kantona Goražde“ za 2019. godinu, te predložila Skupštini BPK Goražde da donese ovu odluku.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2020. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.