• OBJAVLJENO: 09.09.2019.
Održana sjednica Komisije za rad, zdravstvenu i socijalnu zaštitu Skupštine Bosansko-podrinjskog kantona Goražde
Razmatrani izvještaji o radu uprava, direkcija, službi i zavoda za 2018.godinu

Komisija za rad, zdravstvenu i socijalnu zaštitu Skupštine Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, na sjednici održanoj danas, razmatrala je materijale za 6. redovnu sjednicu Skupštine Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

Razmatran je Izvještaj o radu i finansijskom poslovanju Direkcije za ceste BPK Goražde za 2018.godinu, kao i izvještaji o radu Arhiva Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, Agencije za privatizaciju u Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde, Kantonalne uprave za šumarstvo i Kantonalne uprave civilne zaštite. Nakon razmatranja Komisija je predložila Skupštini BPK Goražde da vodi raspravu o ovim izvještajima.

Također, Komisija je razmatrala i Izvještaj o radu  Kantonalne uprave za inspekcijske poslove za 2018.godinu, te donijela zaključak kojim, pored upućivanja u skupštinsku proceduru, podržava upošljavanje novih radnika u Kantonalnoj upravi za inspekcijske poslove, po Pravilniku o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta.

Kada je riječ o Izvještaju o radu Kantonalnog zavoda za pružanje besplatne pravne pomoći za 2018.godinu, i ovaj izvještaj je upućen u skupštinsku raspravu, uz zaključak da Komisija sugeriše Vladi BPK Goražde da u skladu sa Pravilnikom o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta i predviđenim brojem usluga, poveća broj izvršilaca u Zavodu.

Nakon razmatranja Izvještaja o radu Direkcije robnih rezervi BPK Goražde Komisija je i ovaj izvještaj uputila u skupštinsku raspravu, te donijela zaključak kojim se sugeriše Vladi BPK Goražde da povede računa o adekvatnoj zaštiti na radu uposlenika Direkcije.

Na sjednici su razmatrani i izvještaji o radu Službe za odnose s javnošću BPK Goražde i Službe za zajedničke poslove kantonalnih organa uprave za 2018.godinu. Komisija je svojim zaključkom sugerisala da su ove službe osnovane Uredbom i da svoje izvještaje podnose Vladi BPK Goražde.

Komisija za rad, zdravstvenu i socijalnu zaštitu Skupštine BPK Goražde podržava upošljavanje novih državnih službenika u Službi za zajedničke poslove kantonalnih organa BPK Goražde po Pravilniku o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta, kako bi udovoljili uslugama Vlade u izvršavanju tehničkih i operativnih poslova.

Na kraju sjednice, Komisija u vezi ovih izvještaja sugeriše Vladi BPK Goražde da se kod izrade izvještaja o radu uprava, direkcija, službi i zavoda primjenjuje ista metodologija.

 

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2020. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.