• OBJAVLJENO: 01.10.2019.
Kineski ambasador u BiH organizovao prijem povodom 70 godina postojanja Narodne Republike Kine
Prijemu prisustvovala i premijerka BPK Goražde Aida Obuća

Premijerka Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Aida Obuća prisustvovala je sinoć svečanom prijemu kojeg je u Sarajevu, povodom obilježavanja 70 godina postojanja Narodne Republike Kine, organizovao kineski ambasador u BiH Đi Ping.

Govoreći o dobrim odnosima dvije zemlje, kineski ambasador je naveo podatak da je u prvoj polovini ove godine više od 45.000 kineskih turista posjetilo BiH, što je više za 99 posto nego u istom periodu prošle godine, čime je Kina zauzela trećem mjesto po dolascima stranih turista u BiH.

On je izrazio zahvalnost prijateljima iz BiH iz svih sfera, te kineskim građanima na uloženim naporima za unaprjeđenje bilateralnih odnosa.

Prema njegovim riječima, praktična saradnja dvije zemlje je izgradnjom prve termoelektrane, te početkom radova na izgradnji prve bolnice i prvog puta, stupila na još viši nivo, a podržavanjem BiH u održavanju konferencije ministara transporta “17 plus jedan” i foruma gradonačelnika glavnih gradova `17 plus jedan`, biće dat novi novi impuls ekonomskom i društvenom razvoju BiH.

Prijemu su prisustvovali i mnogi zvaničnici u BiH, predstavnici diplomatskog kora, te političkog, društvenog i privrednog života iz Republike Srpske i Federacije BiH.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2020. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.