• OBJAVLJENO: 01.10.2019.
U Domu za stara i iznemogla lica u Goraždu obilježen Međunarodni dan starijih osoba
Čestitke štićenicima Doma i svim starijim osobama uputili Vlada i resorno ministarstvo

Prigodnom svečanošću, danas je u JU Dom za stara i iznemogla lica u Goraždu obilježen 1.oktobar, Međunarodni dan starijih osoba.

Čestitke štićenicima Doma, uz želju za dobro zdravlje i dug život, u ime Vlade BPK i Ministarstva za socijalnu politiku, zdravstvo, raseljena lica i izbjeglice, tim povodom, uputio je Muhamed Hadžić, stručni savjetnik za socijalnu i dječiju zaštitu u resornom ministarstvu.

On je kazao da će Vlada i Ministarstvo i u narednom periodu pružati maksimalnu podršku u radu i funcionisanju ove javne ustanove, kao što je to činila i u zadnjih nekoliko godina.

Zahvaljujući tome, prevaziđeni su mnogobrojni problemi i konsolidovan rad  Doma, a podrška neće izostati ni u narednom periodu, jer briga o starim i nemoćnim osobama trajan je zadatak svih onih koji su uključeni u taj proces.

Uz domaćina, direktora Doma Safeta Bajrovića i uposlenih, ovaj poseban dan starim osobama, tradicionalno je uljepšao vokalno-insttrumentalni sastav „Behar“ svojim nastupm i izvođenjem sevdalinki.

Međunarodni dan starijih osoba obilježava se svake godine 1. oktobra, a proglasila ga je Glavna Skupština Ujedinjenih naroda 1990. godine rezolucijom, da bi naglasila važnost osiguravanja životne sredine koja se može prilagoditi potrebama i sposobnostima stanovnika treće dobi.

Proglašenjem međunarodnog dana starijih osoba želi se potaknuti država da starijim članovima osiguraju zadovoljenje njihovih potreba i omoguće im sudjelovanje u društvu u skladu s njihovim fizičkim i intelektualnim sposobnostima.

Povodom Međunarodnog dana starijih osoba, Vlada BPK Goražde i Ministarstvo za socijalnu politiku, zdravstvo, raseljena lica i izbjeglice uputili su čestitke svim starijim građanima na području Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2020. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.