• OBJAVLJENO: 03.10.2019.
Iz Ministarstva za privredu BPK Goražde
Objavljen poziv za podnošenje zahtjeva za korištenje sredstava ostvarenih po osnovu prihoda od vodnih naknada

U skladu sa „Planom i Programom utroška sredstava u sektoru vodoprivrede za 2019.godinu“, Ministarstvo za privredu Bosansko-podrinjskog kantona Goražde objavilo je poziv lokalnim zajednicama u sastavu našeg kantona za podnošenje zahtjeva za korištenje sredstava ostvarenih po osnovu prihoda od vodnih naknada.

Tim povodom, ministar za privredu BPK Goražde Mensad Arnaut upriličio je press konferenciju na kojoj je govorio o detaljima poziva te još jednom pozvao lokalne zajednice da predlože projekte za sufinansiranje.

Vrijednost programa je 300.000KM, a sredstva su namijenjena za sufinansiranje projekata koji se odnose na izgradnju i održavanje vodnih objekata te  izradu tehničke dokumentacije vezane za aktivnosti upravljanja vodama.

„Radi se o namjenskim sredstvima iz vodnih nakanada koja preraspodjelom pripadaju kantonu, a koja su ubiraju od vodnih naknada kroz sve tri lokalne zajednice u sastavu BPK Goražde. Sredstva u iznosu od 100.000 KM planirana su za čišćenje korita rijeke Drine.

S obzirom da su to namjenska sredstva od naknada za sliv rijeke Save mi smo uputili jedan akt prema Gradu Goražde u kojem smo zatražili da nam dostave elaborat kako bismo postupili po tom projektu.

Preostali dio namijenjen je za sufinansiranje projekata koji se odnose na izgradnju i održavanje vodnih objekata te  izradu tehničke dokumentacije vezane za aktivnosti upravljanja vodama“-kazao je ministar za privredu BPK Goražde Mensad Arnaut.

Poziv ostaje otvoren do 04.10.2019.godine.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2020. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.