• OBJAVLJENO: 08.10.2019.
Sastanak povodom održavanja manifestacije „Dani jabuke“
Pripreme za održavanje 16. privredno-kulturne manifestacije teku planiranom dinamikom

Povodom  16. privredno-kulturne manifestacije „Dani jabuke“, koja će se održati od 10.10-12.10.2019.godine u Gradskoj dvorani „Mirsad Hurić“ u Goraždu, premijerka Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Aida Obuća i gradonačelnik Grada Goražde Muhamed Ramović te ministar za privredu BPK Goražde Mensad Arnaut sastali su se danas sa predsjednikom Udruženja „Dani jabuke“ Goražde Mirsadom Hubanićem, u čijoj organizaciji se i održava ova manifestacija.

Cilj sastanka je definisanje aktivnosti u vezi održavanja ove već tradicionalne manifestacije čiji je pokrovitelj Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva FBiH, Vlada Bosansko-podrinjskog kantona Goražde i Grad Goražde. Kako je istaknuto, ova manifestacija je jedna od tri najznačajnija sajma u oblasti poljoprivrede u BiH, a pripreme za njeno održavanje su u završnoj fazi.

Na manifestaciji se očekuje oko 120 izlagača iz BiH, Srbije, Crne Gore i Hrvatske koji će izložiti proizvode iz oblasti poljoprivrede, prehrambene industrije i turizma. U okviru manifestacije biće upriličen i „Kviz znanja“ u kojem će učestvovati učenici iz dvanaest poljoprivrednih škola iz BiH, Srbije, Hrvatske i Makedonije.

Takođe, održat će se takmičenje o temi „Jabuka u tradicionalnoj i savremenoj gastronomiji“ u kojem će uzeti učešće učenici ugostiteljsko-turističkih škola iz BiH, Hrvatske i Srbije te pokazati svoje umijeće.

U okviru ove manifestacije planirano je i održavanje Okruglog stola o temi „Pristupni EU fondovi za oblast poljoprivrede i ruralnog razvoja“, a kako ističe organizator manifestacije, i ove godine dodijelit će se priznanja za kvalitet proizvoda.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2020. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.