• OBJAVLJENO: 14.10.2019.
Ambasador Nizozemske u posjeti BPK Goražde
Održan sastanak sa premijerkom i predsjedavajućom Skupštine BPK Goražde

U posjeti Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde danas je boravio ambasador Nizozemske u BiH  NJ.E. Reinout Vos. Na sastanku sa premijerkom i predsjedavajućom Skupštine BPK Goražde Aidom Obućom i Editom Velić razgovarano je o međusobnoj saradnji, odnosima sa susjednim opštinama Republike Srpske (RS) kao i planiranim projektima u ovom dijelu BiH.

Premijerka i predsjedavajuća Skupštine BPK Goražde, između ostalog,  upoznale su ambasadora sa prioritetima kada je riječ o realizaciji projekata  u našem kantonu, s akcentom na uspostavu Hemodijaliznog centra pri JU Kantonalna bolnica Goražde.

„Ovaj veoma značajan projekat je započet u 2019.godini, a nadamo se, da će onako kako to struka nalaže i naše vrijeme iziskuje, biti okončan u planiranom roku. Tražili smo podršku i od ambasadora Nizozemske; on je obećao da će u okviru svojih finansijskih mogućnosti pratiti ovaj projekat. Konkretno, pomoć očekujemo u uređenju vanjskog dijela i prostora oko Hemodijaliznog centra, mjesta za odmor hemodijaliznih pacijenata. Očekujemo  da će nam tu pomoć pruži Ambasada Nizozemske“ – kazala je Obuća.

Ambasador Vos naglasio je da je jedan od razloga njegove posjete taj što vjeruje u snagu i posao koji obavlja kantonalni nivo.

„Rekli su nam da ljudi u Goraždu imaju poduzetnički duh, a moj razgovor sa premijerkom i predsjedavajućom Skupštine BPK Goražde je zaista to i potvrdio. Vi  trebate biti ponosni što imate tako divno vođstvo, ne samo što su dame, već što zaista rade odličan posao. Ovaj kanton ima odličnu saradnju i sa dijelovima drugog entiteta sa Republikom Srpskom, i ima veoma nizak nivo nezaposlenosti.  Privatni sektor ima povjerenje i dobre uslove da radi dobar posao i ja sam siguran da će tako nastaviti i ubuduće. Premijerka je objasnila da želi unaprijediti stanje u zdravstvu u kantonu, a posebno je napomenula izgradnju Dijaliznog centra. Ja se nadam već slijedećem dolasku, jer Goražde je zaista osvojilo moje srce“ – kazao je ambasador Vos.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2020. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.