• OBJAVLJENO: 08.11.2019.
Informacija Centra za socijalni rad BPK Goražde
U Nedjelji solidarnosti obradovani korisnici socijalne pomoći

Socijalna zaštita je djelatnost kojom se ostvaruje društvena briga i interes za socijalnu sigurnost osoba kojima pored svih drugih mjera i regulativa za ostvarivanje ekonomske i socijalne sigurnosti, potrebna pomoć i podrška društvene zajednice.

Na evidenciji JU Centar za socijalni rad BPK – a Goražde se nalazi veliki broj lica koja žive u veoma teškim socio-ekonomskom uslovima, koji se svakodnevno obraćaju za različite vidove pomoći.

Zahtjevi  se najčešće  odnose na  pomoć u higijensko prehrambenim artiklima i nabavci ogrijeva.

U cilju zadovoljavanja  potreba korisnika socijalne zaštite, kao i lica kojima je uslijed posebnih okolnosti potreban odgovarajući oblik socijalne zaštite, JU Centar za socijalni rad BPK-a Goražde ostvaruje saradnju sa različitim nivoima vlasti, nevladinim, vjerskim organizacijima, kao i pojedincima.

U toku mjeseca novembra korisnicima kolektivnog centra Belvedere podijeljeno je 30 m ogrijeva, obezbijeđenog od strane produzetnika čije je porijeklo iz Goražda. Uposlenici Centra su prisustvovali podjeli pružajući tehničku pomoć, a sami korisnici kolektivnog centra su pokazali svoju solidarnost na način što su mlađe osobe, pomogle starijim i bolesnim da prebace drva pred stambene objekte.

Od istog poduzetnika za porodice sa djecom obezbijeđen je i školski pribor.

Također, za porodice sa djecom, te stara i bolesna lica od strane privatne kompanije iz Visokog obezbijeđeni su prehrambeno higijenski paketi, kao i odjevni predmeti za djecu.

Nedjelju solidarnosti obilježili su i predstavnici Mežlisa Islamske zajednice Goražde,  koji su putem partnerske organizacije obezbijedili 25m ogrijeva za 10 porodica koje žive u veoma nepovoljnim uslovima, a koje su evidentirane  od strane naše ustanove.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2020. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.