• OBJAVLJENO: 11.11.2019.
Bosansko-podrinjski kanton Goražde
PREMIJERKA BPK GORAŽDE AIDA OBUĆA RAZGOVARALA SA DON JOSIPOM TADIĆEM, NOVIM ŽUPNIKOM ŽUPE GORAŽDE

Premijerka Bosansko – podrinjskog kantona Goražde Aida Obuća primila je u nastupnu posjetu don Josipa Tadića novog župnika župe Goražde.

Ovom je prilikom vođen razgovor o dosadašnjoj saradnji Vlade Kantona i ranijih župnika za koju je rečeno kako je bila uspješna, te o položaju građanki i građana Goražda katoličke vjeroispovijesti.

– Mi smo nastajali da u okviru naših ovlaštenja uvijek podržavamo vaše aktivnosti ovdje, posebno u sklopu obilježavanja velikih katoličkih blagdana i činićemo to i ubuduće – kazala je premijerka Obuća tokom razgovora.

Don Josip Tadić se zahvalio na podršci, a u nastavku razgovora bilo je riječi i o sve većem interesovanju katoličkih hodočasnika za posjetu Goraždu i odavanje počasti blaženim časnim sestrama, „ Drinskim mučenicama“. Kao što je poznato, Spomen obilježje Drinskim mučenicama, koje je Vatikan službeno proglasio blaženima, otvoreno je dan nakon njihove beatifikacije u sarajevskoj Zetri, 24. septembra 2011. godine. Od tada, mjesto njihovog stradanja tokom Drugog svjetskog rata u gradu na Drini pohode na stotine vjernika iz cijelog svijeta te su u Goraždu u nekoliko navrata vođeni i razgovori o podizanju kapele posvećene hrabrim časnim sestrama.

-Goražde ima velike mogućnosti da bude mjesto u koje će tokom godine dolaziti veliki broj hodočasnika, a mi ćemo učiniti sve da budemo glas dobre volje o ovom gradu i njegovim časnim ljudima – rekao je ovom prilikom don Josip Tadić.

www.bpkg.gov.ba/Novina “Glas Goražda”

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2020. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.