• OBJAVLJENO: 14.11.2019.
Iz Ministarstva za boračka pitanja BPK Goražde
Posjeta Lječilištu „Reumal“ Fojnica i ZU Lječilište „Banja-Terme-Ilidža“

Ministar za boračka pitanja Edin Aganović i zastupnik u Skupštini Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Damir Žuga boravili su u jednodnevnoj posjeti Lječilištu „Reumal“ Fojnica i ZU Lječilište „Banja-Terme-Ilidža“.

Cilj posjete bio je obilazak pacijenata koji se nalaze na liječenju i rehabilitaciji u navedenim ustanovama, kao i upoznavanje sa uslovima i uslugama koje se pružaju korisnicima boračke populacije.

U okviru posjete ZU Lječilište „Banja-Terme-Ilidža“, održan je sastanak sa predsjednikom Uprave Alijom Budnjom i pomoćnikom za marketing Nedžadom Babalijom.

Kako je istaknuto, tokom jedne godine u Lječilištu „Reumal“ Fojnica boravi veći broj pacijenata s područja našeg kantona, a ovom prilikom o uslovima i uslugama koje pruža ova ustanova, sa generalnom direktoricom Ismirom Kubat, izvršnim direktorom Alijom Makačom i šefom sektora za finansije i opće poslove Nerminom Kadrićem razgovarao je ministar za boračka pitanja Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Edin Aganović.

Ministar Aganović izrazio je zadovoljstvo pruženim uslugama, kao i sa uslovima u kojima se pruža odgovarajuća pomoć pacijentima to jeste, korisnicima boračke populacije s područja Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2020. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.