• OBJAVLJENO: 21.11.2019.
Utvrđen Program obilježavanja 25. novembra - Dana državnosti BiH
Vlada BPK Goražde poziva sve građane našeg kantona da uzmu učešće u obilježavanju ovog značajnog datuma u historiji BiH

Vlada Bosansko-podrinjskog kantona Goražde na sjednici održanoj juče dala je saglasnost na Program obilježavanja 25. novembra- Dana državnosti BiH.

Obilježavanje Dana državnosti BiH na području BPK Goražde,  započinje 22. novembra, a okviru sedmodevnog obilježavanja predviđen je niz sadržaja kojim će se i ove godine obilježiti rođendan naše države.

Cenralna manifestacija obilježavanja započinje 25.11.2019.godine, polaganjem cvijeća na šehidsko i partizansko spomen obilježje u Kolijevkama,  spomen obilježju pripadnicima MUP- i spomen obilježju ubijenoj djeci a u nastavku programa će će biti upriličena i svečana akademija na kojoj će se pored zvaničnika izvršne i zakonodavne vlasti BPK Goražde, građanima obratiti  i Stjepan Kljujić, član ratnog Predsjedništva  i  jedan od prvih saradnika prvog predsjednika Republike Bosne i Hercegovine Alije Izetbegovića.

Vlada Bosansko-podrinjskog kantona Goražde na čelu sa premijerkom Aidom Obućom,  poziva sve građane da uzmu učešće u obilježavanju ovog veoma značajnog datuma u historiji naše domovine.

Program obiljezavanja Dana drzavnosti BiH

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2020. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.