• OBJAVLJENO: 12.08.2011.
U pripremi novog programa podrške kantonalnoj upravi
Predstavnici Misije OSCE-a u BiH posjetili Bosansko-podrinjski kanton

Misija OSCE-a u Bosni i Hercegovini trenutno vrši procjenu potreba za izradu i implementaciju novog programa podrške kantonalnoj upravi koja ima za cilj podržati izvršne i zakonodavne organe u jačanju dobrih demokratskih standarda uprave. Kroz razgovore sa predstavnicima kantonalnih vlada i kantonalnih skupština, Misija OSCE-a u BiH započela je kvalitativnu procjenu različitih oblasti uprave u svih deset kantona Federacije BiH.

Nakon Zeničko-dobojskog i Unsko-sanskog kantona, danas je ova procjena izvršena i u Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde.

Katarina Vuković, konsultant za procjenu kantonalne uprave Misije OSCE-a u BiH i službebnik za razvoj i podršku upravi u Terenskoj kancelariji Foča Senada Baltić, razgovarali su tim povodom, sa sekretarom i potparolom Vlade BPK-a, ministrom za finansije i pomoćnikom ministra za pravosuđe, upravu i radne odnose, kao i sa predsjedavajućim i podpredsjedavajućima Skupštine BPK-a Goražde.

Cilj ovih razgovora je procjena potrebe kantonalnih uprava i moguće oblasti za poboljšanje, u skladu s viđenjem članova kantonalnih struktura vlasti. Zaključci procjene će se iskoristiti za izradu projekta podrške kantonalnim upravama, u saradnji s partnerima iz kantonalnih vlada i skupština svih deset kantona.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2020. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.