• OBJAVLJENO: 05.12.2019.
Potpisan ugovor o realizaciji projekta utopljavanja stambene zgrade u ulici Prve slavne višegradske brigade
Za realizaciju projekta Vlada BPK Goražde osigurala sredstva u iznosu od 75.000 KM

Premijerka Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde Aida Obuća i direktor Građevinskog preduzeća (GP) “Drina“ Hajrudin Vlajčić danas su potpisali ugovor o  realizaciji  projekta utopljavanja stambene zgrade u ulici Prve slavne višegradske brigade.

Riječ je o nastavku ranije započetog projekta a sredstva u iznosu od 75.000 KM  za njegovu realizaciju u iznosu od 75.000KM,   osigurala je Vlada Bosansko-podrinjskog kantona Goražde 75.000 KM, uz podršku Vlade Kantona Sarajevo.

– Riječ je o izradi termo fasade na zgradi od 11 spratova u ulici Prve slavne višegradske brigade, gdje živi veliki broj građana i smatram da ćemo realizacijom ovog projekta  doprinijeti kvaliteti njihovog života, ali i zaštiti okoliša, što je jako bitan segment ovih projekata. Kanton Sarajevo je namjenski na račun BPK doznačio 50.000 KM, a ostatak neophodnih sredstava obezbijeđen je od Vlade BPK i drugih donatora – pojasnila je premijerka BPK Goražde.

Dodala je da sa sličnim projektima kantonalna Vlada planira nastaviti i u narednoj godini. U protekloj sedmici održan je sastanak sa predstavnicima UNDP-a, na kojem su delegirani ovakvi projekti, a kako je istaknuto podrška UNDP-a u njihovo realizaciji neće izostati.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2020. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.