• OBJAVLJENO: 14.07.2005.
Privrednici iz turskog grada Konje zainteresovani za ulaganje u Bosansko-podrinjski kanton Goražde

Turski proizvodi u Goraždu


U posjeti Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde 12.07.2005.god. boravili su privrednici iz turskog grada Konje zainteresovani za investiranje svog kapitala na ovim prostorima.
Ministri Nazif Uruči i Ferid Bučo, te sekretar Vlade BPK Goražde Emir Sijerčić predstavili su gostima tom prilikom, privredne i prirodne potencijale Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.
Veliko interesovanje turski biznismeni pokazali su prema poreskom sistemu u BiH, mogućim povlasticama za strana ulaganja, te mogućnostima sklapanja turskih proizvoda u goraždanskim pogonima.

Naime, turski privrednici, žele da neke od fabrika iz Turske presele na područje Bosansko-podrinjskog kantona Goražde i i da njihovi proizvodi imaju oznaku „proizvedeno u BiH“.
O ozbiljnosti i uspješnosti turskih privrednika govori 15 godina iskustva u biznisu, kao i to da su njihove firme zastupnici kanadskog Simex-a i njemačkog Meggle-a.
Nakon zvaničnog sastanka, upriličena je posjeta privrednim subjektima na području Bosansko-podrinjskog kantona, firmama: Pobjeda (Sport i Rudet), Sabix, Bektointernacional, Pračanka, MPI Mlin Ustikolina i mljekari Milgor.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2022. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.