• OBJAVLJENO: 11.12.2019.
Sarajevo
SVEČANO OTVOREN 6. SAJAM PRIVREDE, POLJOPRIVREDE, ZANATSTVA I ROBA ŠIROKE POTROŠNJE 2019.

U organizaciji Centra Skenderija, jučer je otvoren 6. Sajam privrede, poljoprivrede i zanatstva i 43. Sajam roba široke potrošnje na kojima sudjeluje 236 izlagača.

Sajam se održava pod motom “Domaći proizvod u službi građana Bosne i Hercegovine“ i prilika je da se na jednom mjestu predstavi više segmenata privredne djelatnosti, te da posjetioci vide što je to što nudi privreda BiH.

Izložbeni program Sajma obuhvata proizvode i usluge iz oblasti poljoprivrede (ratarstvo,stočarstvo i ribarstvo); prehrambene industrije (mlinsko-pekarska industrija, konditorska industrija, industrija za preradu i proizvodnju ulja, industrija za preradu voća i povrća, mljekarska industrija, industrija za konzerviranje ribe, mesnoprerađivačka industrija i industrija pića); široke potrošnje (kozmetika, kućna hemija, mali kućni aparati, računari, televizori, odjeća i obuća); proizvodnje ambalaže, te stare zanate i kućnu radinost.

Ovom se manifestacijom žele prikazati najnovija domaća i regionalna tehnološka i kreativna dostignuća. Također, ovo je prilika da se na jednom mjestu objedini više segmenata privredne djelatnosti te promovira pozitivan odnos prema poduzetništvu. Ovo je prilika da se potakne međusobna saradnja i povežu subjekti malog i srednjeg sa velikim poduzetnicima, kao i da se regionalno povežu bh. privredni subjekti sa privrednicima iz okruženja te da se stručna i druga javnost upozna s mogućnostima ulaganja, poticajnim mjerama te tradicijom malog i srednjeg poduzetništva u BiH.

Na pozivnicu organizatora, svečanom otvaranju 6. Sajma privrede, poljoprivrede i zanatstva i 43. Sajma roba široke potrošnje prisustvovali su gradonačelnik Goražda dr.sci. Muhamed Ramović i ministar za privredu BPK Goražde Mensad Arnaut, koji su ovom prilikom posjetili i pružili podršku učesnicima sajma iz Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

Pokrovitelji ovogodišnjeg Sajma je Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo. Sajam traje do 12. prosinca/decembra, a ulaz za posjetitelje je slobodan.

www.bpkg.gov.ba/www.gorazde.ba

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2020. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.