• OBJAVLJENO: 23.12.2019.
Održana sjednica Ustavne i zakonodavno-pravne komisije Skupštine BPK Goražde
Razmatrani materijali za 9. redovnu sjednicu Skupštine BPK Goražde

Ustavna i zakonodavno-pravna komisija Skupštine Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, na sjednici održanoj danas, razmatrala je materijale za 9. redovnu sjednicu Skupštine Bosansko-podrinjskog kantona.

Razmatran je prijedlog Budžeta BPK Goražde i prijedlog Zakona o izvršenju budedžeta BPK Goražde za 2020.godinu, na koje Komisija nije imala primjedbi te predlaže da Skupština donese Budžet i Zakon o izvršenju budžeta BPK Goražde za 2020.godinu.

Komisija je razmatrala i prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o dopunskim pravima branilaca i članova njihovih porodica te prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o pripadnosti javnih prihoda u BPK Goražde koji bi se trebali razmatrati po skraćenom postupku. Komisija nema primjedbi na ova dva prijedloga te svojim zaključkom predlaže Skupštini BPK Goražde da donese ova dva zakona.

Razmatran je i nacrt Zakona o plaćama i naknadama u organima vlasti BPK Goražde kao i nacrt Zakona o radno-pravnom statusu članova Vlade BPK Goražde, na koje Komisija nije imala primjedbi te predlaže Skupštini da utvrdi ove nacrte i uputi u proceduru javnih rasprava. Javnu raspravu  u roku od šezdeset dana sprovesti u organizaciji nadležnih ministarstva i skupštinskih komisija.

Do kraja sjednice, Komisija je razmatrala i prijedloge Odluka o davanju saglasnosti na Finansijski plan i izvršenje Finansijskog plana JU „Služba za zapošljavanje BPK Goražde“ za 2020.godinu. Svojim zaključkom Komisija je predložila Skupštini BPK Goražde da usvoji ove odluke.

Sjednici Komisije,pored ministra za finansije BPK Goražde Mirsada Agovića, prisustvovala je ministrica za prvosuđe, upravu i radne odnose Nataša Danojlić te direktorica JU „Služba za zapošljavanje BPK Goražde“ Nafija Hodo.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2020. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.