• OBJAVLJENO: 19.07.2005.
Potpisivanjem ugovora započela realizacija projekta „DOM


Danas je u općini Goražde, potpisan ugovor za izgradnju zgrade « DOM « , sa odabranim izvođačem radova „Kaja Company“ doo Goražde.
Projektom je obuhvaćena izgradnja 21 stambene jedinice i namijenjena je za smještaj porodica čiji su stanovi za vrijeme rata izgorjeli i uništeni u potpunosti.
Ministarstvo za socijalnu politiku, zdravstvo, raseljena lica i izbjeglice Bosansko-podrinjskog kantona Goražde je u 2003. godini utvrdilo da u Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde ima preko 130 nosilaca stanarskog prava čija je imovina uništena i izrađen je projekat za rješavanje potreba ove populacije.
Ovo Ministarstvo i Vlada Bosansko-podrinjskog kantona Goražde su naišli na razumijevanje i pomoć u realizaciji od strane Federalnog ministarstva strane Federalnog ministarstva za raseljena lica i izbjeglice i Vlade kantona Sarajevo.

Vrijednost projekta je 381.339,71 KM, a rok za izvođenje radova je 85 dana. Sredstva su obezbjedili Federalno ministarstvo za raseljena lica i izbjeglice, Ministarstvo za rad, socijalnu politiku, raseljenea lica i izbjeglice kantona Sarajevo Vlada Bosansko-podrinjskog kantona Goražde i općina Goražde.
Ovo je samo početak rješavanja stambenog pitanja ove populacije, a za njihovo konačno zbrinjavanje potrebno je obezbjediti sredstva za izgradnju još oko 100 stambenih jedinica. Uspješnom realizacijom ovog projekta, stvaraju se preduslovi za iznalaženje novih sredstava za izgradnju novih objekata za zbrinjavanje ove populacije, ali i drugih populacija.
Pored objekta Lamela H, ovo je drugi po redu objekat koji se započinje graditi u ovoj kalendarskoj godini, ali i drugi objekat od 1995. godine koji se gradi u potpunosti.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2022. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.