• OBJAVLJENO: 17.01.2020.
Drugo polugodište školske 2019/2020.godine na području BPK Goražde počinje 22. januara 2020.godine
Ministar uputio čestitke za uspješan početak nastave

Prema riječima ministra za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport BPK Goražde Armana Bešlije, sve je spremno za početak drugog polugodišta školske 2019/2020. godine, koje počinje 22. januara 2020.godine i trajat će do 09. juna 2020.godine kada počinje ljetni raspust.

„Što se tiče proljetnog raspusta u aprilu mjesecu, učenici će ove godine imati proljetni raspust, ali uvažavajući sugestije prosvjetnih radnika, Ministarstvo će od naredne godine kroz izmjene i dopune Zakona taj raspust ukinuti, a produžiti zimski raspust jer se proljetni raspust nije pokazao dobro u praksi“- kazao je ministar za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport BPK Goražde Arman Bešlija.

S ciljem unaprjeđenja nastavnog procesa u obrazovnim ustanovama na području BPK Goražde, Ministarstvo je u  toku zimskog raspusta organizovalo edukacije za nastavno osoblje.

Ovom prilikom, ministar Bešlija uputio je učenicima, njihovim roditeljima i nastavnom osoblju čestitke za uspješan početak nastave u drugom polugodištu, uz želju da uz zajednički trud nastoje ostvariti što bolje rezultate.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2021. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.