• OBJAVLJENO: 16.08.2011.
Vlada Bosansko-podrinjskog kantona Goražde
Izdvojeno 160.000KM za opremanje STŠ“Hasib Hadžović“ i prostora za dislocirano odjeljenje Mašinskog fakulteta „Džemal Bijedić“ iz Mostara

Ministrica za obrazovanje, nauku, kulturu i sport u Vladi BPK-a Alma Delizaimović posjetila je danas Srednju tehničku školu „Hasib Hadžović“ i tom prilikom sastala se sa direktorom Muhamedom Plehom. Cilj posjete bilo je upoznavanje sa tokom realizacije projekta opremanja ove goraždanske srednje škole za što kvalitetnije odvijanje nastavnog procesa u mašinskoj struci.

Vlada Bosansko-podrinjskog kantona Goražde je za ovu namjenu izdvojila sredstva u iznosu od 160.000 KM. Projekat podrazumijeva zamjenu stolarije na kompletnom objektu, opremanje dvije učionice za učenike mašinske struke, te opremanje prostora za odvijanje nastave dislociranog odjeljenja Mašinskog fakulteta Univezitet „Džemal Bijedić“ iz Mostara.

„Radovi se izvode planiranom dinamikom i ja sam zadovoljna ovim što je urađeno. Juče je otvoren i konkurentski  zahtjev za nabavku stolica i školskih klupa, tako da se nadam da ćemo uskoro završiti i taj dio posla“- kaže ministrica Delizaimović i naglašava: „Shodno našem programu rada mi smo od ove godine započeli niz aktivnosti na poboljšanju uslova u obrazovanju, prvenstveno u tehničkim zanimanjima. Uz uvođenje dva nova zanimanja mašinske struke, Vlada BPK-a Goražde i Ministarstvo za obrazovanje čine sve napore i da stvore što bolje uslove za odvijanje nastave Mašinskog fakulteta koja će se po prvi put od ove školske godine izvoditi na prostoru BPK-a. Da bi se napravila što uža veza između tržišta rada, privrede i obrazovnog procesa, Vlada je podržala prijedlog koji je Ministarstvo za obrazovanje u svom Programu rada predvidjelo, a to je ulaganje što većeg napora u što kvalitetnije obrazovanje.“

Direktor srednje tehničke škole „Hasib Hadžović“ Muhamed Pleh cijeni napore Vlade BPK-a Goražde, koja je i u ovom teškom, kriznom vremenu izdvojila sredstva za ovaj projekt.

„ Ovi projekti daju stimulans svima nama, uposlenicima Tehničke škole, a mislim da to treba da bude i za učenike u narednom periodu. Uložiti 160.000 KM u ovoj sadašnjoj kriznoj situaciji je veoma veliki izdatak. Ovim putem, želimo da Tehnička škola goraždanskoj privredi podari što kvalitetniji kadar, a to ćemo sa ovim ulaganjima, ovom opremom sigurno nastojati da što više uspijemo“ -ističe direktor Pleh.

Završetak radova u Srednjoj tehničkoj školi „Hasib Hadžović“ očekuje se do početka ove školske godine.

 

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2020. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.