• OBJAVLJENO: 21.01.2020.
Ministarstvo obrazovanja posjetili predstavnici Nogometnog/fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine
Predstavljena inicijativa za pokretanje takmičenja u nogometu/fudbalu za učenike osnovnih škola

U Ministarstvu za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport Bosansko – podrinjskog kantona Goražde danas je održan sastanak sa predstavnicima Nogometnog/fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.

Od strane Elmira Pilava, izvršnog direktora za sport Nogometnog/fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine predstavljena je inicijativa za pokretanje takmičenja u nogometu/fudbalu za učenike osnovnih škola s područja Bosansko – podrinjskog kantona Goražde, koje ima za cilj podizanje tjelesnog i zdravstvbenog odgoja učenika, kroz učešće u fudbalskim/nogometnim takmičenjima.

Predložena inicijativa je prihvaćena od strane ministra za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport  Bosansko – podrinjskog kantona Goražde Armana Bešlije, te se u narednom periodu očekuju zajedničke aktivnosti u vezi s organizacijom priprema za navedeno takmičenje.

Za održavanje takmičenja u nogometu/fudbalu za učenike osnovnih škola Nogometni/fudbalski savez Bosne i Hercegovine obezbijedit će punu tehničku podršku u koju, između ostalog, ulazi: izrada propozicija takmičenja, suđenje, sportska oprema i prijevoz takmičarskih ekipa, licenciranje nastavnika tjesnog i zdravstvenog odgoja, u skladu sa pravilima Nogometnog/fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine i sl.

Ono što je važno istaći je i to da je na sastanku predloženo da se takmičenje u nogometu/fudbalu učenika osnovnih škola s područja Bosansko – podrinjskog kantona Goražde održava ligaški u dvije najmlađe uzrasne kategorije djece školskog uzrasta, na kojem bi učestvovali dječaci zajedno sa djevojčicama.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.