• OBJAVLJENO: 22.01.2020.
Porodici Vilić obećana pomoć kantonalnih i gradskih vlasti
Požar pričinio veliku materijalnu štetu na kući u naselju Pobarnik

Požar koji se dogodio juče u popodnevnim satima u goraždanskom naselju Pobarnik progutao je potkrovlje i krovnu konstrukciju kuće porodice Vilić.

Intervencijom goraždanskih vatrogasaca požar je stavljen pod kontrolu; žrtava na sreću nije bilo, ali je pričinjena velika materijalna šteta.

Tim povodom, porodicu Vilić danas su posjetili predsjedavajuća Skupštine i premijerka BPK Goražde Edita Velić i Aida Obuća, ministar za boračka pitanja Edin Aganović, direktor kantonalne Uprave Civilne zaštite Ramo Živojević, te gradonačelnik Grada Goražde Muhamed Ramović sa saradnicima.

„Na licu mjesta vidjeli smo da je požar pričinio veliku materijalnu štetu, ali hvala Bogu, ljudskih žrtava nije bilo i to je najvažnije“-kazala je ovom prilikom premijerka BPK Aida Obuća.

Predsjedavajuća Skupštine Edita Velić i premijerka BPK Goražde Aida Obuća naglasili su da će u skladu sa zakonskim mogućnostima Kantonalni štab civilne zaštite u saradnji sa Civilnom zaštitom Grada Goražda dodijeliti finansijska sredstva za sanaciju  materijalne štete na kući ove porodice, te da će svi ,u okviru svojih nadležnosti, pomoći kako bi se što prije prevazišla ova situacija i obezbijedili normalni uslovi za stanovanje.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2020. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.