• OBJAVLJENO: 24.01.2020.
Vlada BPK Goražde održala nastavak 38.redovne sjednice
Vlada pozvala Nezavisni strukovni sindikat radnika zaposlenih u zdravstvu Bosansko-podrinjskog kantona Goražde na nastavak pregovora

Vlada Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, u nastavku 38.redovne sjednice, primila je k znanju Informaciju Pregovaračkog tima Vlade Bosansko-podrinjskog kantona Goražde o toku dosadašnjih pregovora sa Nezavisnim strukovnim sindikatom radnika zaposlenih u zdravstvu Bosansko-podrinjskog kantona Goražde vođenih s ciljem usaglašavanju i donošenja Kolektivnog ugovora o pravima i obavezama poslodovaca i zaposlenika u oblasti zdravstva.

S ciljem dobrobiti svih građana ovog kantona, Vlada je sa ove sjednice uputila poziv Nezavisnom strukovnom sindikatu radnika zaposlenih u zdravstvu na nastavak pregovora.

U slučaju da Sindikat ne pristane na nastavak pregovora pod uslovima koje je Vlada ponudila na posljednjim pregovorima, Vlada je pozvala Sindikat na zajednički sastanak kako bi se utvrdio sastav Mirovnog vijeća koje će dalje voditi pregovore.

U nastavku.sjednice, Vlada je na prijedlog Ministarstva za pravosuđe, upravu i radne odnose usvojila Uredbu o izmjenama i dopunama Uredbe o poslovima osnovne djelatnosti iz nadležnosti organa državne službe u BPK-a Goražde koje obavljaju državni službenici, uslovima za vršenje tih poslova i ostvarivanju određenih prava iz radnog odnosa.

Razmatran je i usvojen Pravilnik o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta u Službi za zajedničke poslove kantonalnih organa BPK-a Goražde.

Vlada će kako je odlučeno svojim prisustvom podržati inicijativu goraždanskih muških frizera te učestovati u sutrašnjoj humanitarnoj akciji “Šišanjem do zdravlja”, te će nastojati da i tokom godine podržava aktivnosti Udruženja „Stari zanati“ koje je organizator ove humanitarne akcije.

 

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2021. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.