• OBJAVLJENO: 25.01.2020.
Svoj lični doprinos humanitarnoj akciji "Šišanjem za zdravlje" dali premijerka Aida Obuća i ministri u Vladi
Sve pohvale goraždanskim frizerima i Udruženju “Stari zanati”!

Među mnogobrojnim građanima koji su se odazvali današnjoj humanitarnoj akciji goraždanskih frizera pod nazivom „Šišanjem za zdravlje“ bili su i članovi Vlade Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

Premijerka Aida Obuća,Nizama Rišljanin, ministrica unutrašnjih poslova, Arman Bešlija, ministar obrazovanja i Emir Sijerčić, sekretar Vlade dali su svoj lični doprinos ovoj akciji.

Ovaj hvale vrijedan potez Udruženja obrtnika “Stari zanati“ i goraždanskih muških frizera, udruženih da pomognu našim teško oboljelim građankama i građanima, kao i osobama u stanju potrebe, dobio je svesrdnu podršku i kantonalnih vlasti.

Kako je tom prilikom istaknuto, pored ličnog doprinosa, Vlada je obećala i institucionalnu podršku sličnim akcijama koje se organizuju na području našeg Kantona

Sva prikupljena sredstva sa današnje humanitarne akcije u Goraždu bit će usmjerena za pomoć u radu Udruženja oboljelih od karcinoma dojke i drugih malignih oboljenja “Biser“, Udruženja oboljelih od cerebralne paralize i distrofije i Udruženju za pomoć djeci sa poteškoćama u razvoju.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.