• OBJAVLJENO: 14.02.2020.
Održana sjednica Kolegija Skupštine BPK Goražde
Zakazan termin održavanja nastavka Tematske sjednice i 10. redovne sjednice Skupštine BPK Goražde

Kolegij Skupštine Bosansko-podrinjskog kantona Goražde na sjednici održanoj danas utvrdio je dnevni red i termin održavanja 10. redovne sjednice i termin za nastavak  Tematske sjednice o temi „Sport u BPK Goražde“.

Sjednici Kolegija prisustvovala je i premijerka BPK Goražde Aida Obuća.

Nastavak tematske sjednice održat će se 25. februara, s početkom u 10:00 sati, a 10. redovna sjednica održat će se takođe istog dana, s početkom u 11:00 sati.

Dnevnim redom 10. redovne sjednice planirano je izjašnjavanje o Prijedlogu Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o pripadnosti javnih prihoda u BPK Goražde i finansiranju BPK Goražde .

Pored izjašnjavanja o ovom prijedlogu, na redovnoj sjednici bit će razmatran i nacrt Zakona o taksi prijevozu u BPK Goražde, prijedlog Odluke o davanju saglasnosti na Odluku Upravnog odbora JZU „Kantonalna bolnica“ Goražde o uknjižbi imovine, prijedlog Odluke  o utvrđivanju prava na zdravstveno osiguranje lica koja nisu osigurana po drugom osnovu u Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde, za 2020. godinu.

Razmatrat će se i aktivnosti u vezi realizacije Državne strategije za rad na predmetima ratnih zločina na području regije Goražde i  Izvještaj Nezavisnog odbora o radu policijskog komesara, za period 01.07.2019-30.09.2019. godine.

OBAVIJEST O NASTAVKU PRVE TEMATSKE SJEDNICE
POZIV ZA 10. REDOVNU SJEDNICU SKUPŠTINE

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2020. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.