• OBJAVLJENO: 14.02.2020.
U zgradi Vlade održan sastanak sa predstavnicima boračke populacije
Ukazano na dugovanja kupaca stanova

Ministar za prostorno uređenje, urbanizam i zaštitu okoline BPK Goražde Bojan Krunić održao je danas u zgradi Vlade sastanak sa predstavnicima boračkih udruženja: demobilisanih boraca, ratnih vojnih invalida i porodica šehida i poginulih boraca.

Sastanku su prisustvovali i ministri za boračka pitanja i finansije BPK Goražde, Edin Aganović i Mirsad Agović.

Razgovarano je o naplati potraživanja za prodate stanove boračkoj populaciji na osnovu Vladinih programa iz 2006. i 2009.godine.

Tom prilikom, ministar Krunić iznio je podatke da iznos potraživanja Vlade po ovom osnovu, zaključno sa 31.01.2020.godine, iznose 150.000 KM, dok je iznos potraživanja prema upravitelju prešao cifru 30.000 KM.

Također, ministar je obavijestio predstavnike boračke populacije o ciljevima provođenja konkretnih mjera u sljedećem periodu, gdje će biti jasno izdefinisan proces naplate.

U narednim danima, kako je istaknuto, biće razgovarano sa korisnicima stanova, a njih je oko pedesetak, koji svoje obaveze redovno ne izmiruju.

Cilj Vlade je da se postigne sporazumni dogovor kako se ne bi u pribjeglo krajnjim i neželjenim mjerama- sudskim sporovima.

Namjenska sredstva koja se na ovaj način prikupe, koristit će se kao i dosad za izgradnju novih stanova.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2020. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.