• OBJAVLJENO: 20.02.2020.
Održana sjednica Komisije za boračka pitanja i obilježavanje, čuvanje i njegovanje historijskih događaja i ličnosti Skupštine Bosansko-podrinjskog kantona Goražde
Razmatran revidirani dokument “Realizacija Državne strategije za rad na predmetima ratnih zločina na području regije Goražde”

Komisija za  za boračka pitanja i obilježavanje, čuvanje i njegovanje historijskih događaja i ličnosti Skupštine Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, na sjednici održanoj danas,  razmatrala je revidirani dokument “Realizacija Državne strategije za rad na predmetima ratnih zločina na području regije Goražde”.

Komisija, svojim zaključkom izražava nezadovoljstvo po pitanju neprocesuiranja ratnih zločina sa područja regije Goražde u periodu  1992.-1995. godina, te podržava zaključke i zahtjeve koji su navedeni u revidiranom dokumentu „Realizacija Državne strategije za rad na predmetima ratnih zločina na području regije Goražde“.

Takođe, svojim zaključkom Komisija predlaže Skupštini Bosansko-podrinjskog kantona Goražde da u cjelosti prihvati revidirani dokument “Realizaciju Državne strategije za rad na predmetima ratnih zločina na području regije Goražde“, koji je uputila Fondacija „Istina za Goražde“ Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, a sve u cilju realizacije zaključaka Skupštine Bosansko-podrinjskog kantona Goražde iz 2010., 2013., i 2017. godine, kao i zahtjeva prema nadležnim institucijama Bosne i Hercegovine na svim nivoima.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2020. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.