• OBJAVLJENO: 28.07.2005.
Najviši dužnosnici VF BiH u posjeti Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde

Saradnja civilnih i vojnih struktura na visokom nivou!

Komandant ZK VF BiH generalmajor Hajrudin Grabovica i njegov zamjenik brigadni general Jugoslav Brdar sa saradnicima u okviru obilaska komandi jedinica VF BiH lociranih na području Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, posjetili su danas i sjedište ovog Kantona, gdje su se sastali sa premijerom mr. Salkom Obhođašem, ministrima u Vladi ovog Kantona i načelnicima općina Goražde Mustafom Kurtovićem, Foče-Ustikoline Zijadom Kunovcem, te Pale-Prača Asimom Zecom.

U delegaciji su ispred VF BiH, između ostalih bili i brigadni generali Anto Jeleč i Mirsad Gutić.
Svrha ove radne posjete je unaprijeđenje saradnje komandi jedinica VF BiH sa predstavnicima institucija BPK –a Goražde, te koordinacija i implementacija zajedničkih civilno-vojnih projekata. Razgovarano je i o procesu reformi odbrane u BiH, ulozi i misiji oružanih snaga BiH, te misiji Vojske Federacije BiH, statusu perspektivnih lokacija VF BiH, kao i lokacija koje Vojska FBiH planira napustiti i ustupiti na korištenje civilnim strukturama vlasti.
Tom prilikom, Premijer Obhođaš i general Grabovica izrazili su zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom Vlade BPK Goražde i Vojske FBiH, kao i želju da se takva saradnja nastavi i u budućnosti.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2022. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.