• OBJAVLJENO: 22.08.2011.
Iz Ministarstva za privredu BPK-a Goražde
Do 29.augusta dostavljanje prijedloga projekata za Program ruralnog razvoja

Ministarstvo za privredu u Vladi Bosansko-podrinjskog kantona Goražde raspisalo je ponovni Javni poziv za dostavljanje prijedloga projekata za finansiranje iz Programa utroška sredstava „Program ruralnog razvoja” utvrđenih u budžetu Ministarstva za privredu Bosansko-podrinjskog kantona Goražde za 2011.godinu.

Od 12 aplikacija koliko je pristiglo nakon okončanja prvog javnog poziva, prema riječima šefa Sektora za poljoprivredu Rasima Sijerčića, samo dvije aplikacije pozitivno su riješene, dok ostale nisu ispunjavale uslove u skladu sa Programom utroška sredstava, te je Ministarstvo za privredu bilo prinuđeno da raspiše ponovni Javni poziv .

Krajnji rok za dostavljanje prijedloga projekata po ovom ponovnom Javnom pozivu je 29.august 2011.godine do 16,00 sati.

Podsjetimo, opšti cilj Programa ruralnog razvoja je pružanje podrške u razvoju i povećanju ekonomske aktivnosti i poboljšanje socijalnog stanja u ruralnim područjima na području Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

Za realizaciju ovog programa u budžetu Ministarstva za privredu izdvojeno je 50.000 KM. Od toga, maksimalan budžet za unaprijeđenje ekonomske aktivnosti u ruralnim područjima je 20.000 KM, za poboljšanje socijalnog položaja u ruralnim područjima- 10.000 KM, za razvoj ruralne infrastrukture- 15.000 KM, dok je ukupan iznos sredstava koji će biti raspoloživ za zahtjeve za sredstvima 5.000 KM.

Na javni poziv mogu aplicirati neprofitne organizacije i jedinice lokalne samouprave koje ispunjavaju opšte uslove programa. Aplikanti su obavezni da osiguraju vlastito učešće u finansiranju projekata u iznosu  minimalno 15%. Maksimalni i minimalni iznos granta definisan je u rasponu od minimalno 2.000,00 KM do maksimalno 4.000,00 KM.

 

 

 

 

 

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2020. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.