• OBJAVLJENO: 27.03.2020.
Kantonalni štab civilne zaštite u stalnom zasjedanju
Odbijena molba firme “Pobjeda-Rudet” o pokretanju proizvodnje prije isteka naredbe

Kantonalni štab civilne zaštite Bosansko-podrinjskog kantona Goražde na 15. nastavku 1. vanredne sjednice, održanom dana 27.03.2020. godine, razmatrao je i primio k znanju usmene i pisane izvještaje u vezi sa postupanjima iz svoje nadležnosti u vezi COVID-19 virusa, i to:

  • Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Bosansko-podrinjskog kantona Goražde,
  • JZU Kantonalne bolnice Goražde
  • JU Zavoda za javno zdravstvo BPK Goražde
  • Kantonalne uprava za inspekcijske poslove BPK Goražde
  • JU Doma zdravlja „Dr Isak Samokovlija Goražde
  • Kantonalnog operativnog centra civilne zaštite BPK Goražde.

Sjednici su prisustvovali komandanti/članovi općinskih štabova Općine Foča FBiH i Pale FBiH, te PVJ Goražde koji su izvijestili KŠCZ o stanju na terenu i poduzetim aktivnostima. 
 
KŠCZ uputio je preporuku bankama na području BPK Goražde u vezi sa mogućim olakšicama za osobe starije od 65 godina na koje se odnosi naredba FŠCZ o zabrani kretanja.
 
Razmatrana je i molba privrednog subjekta “Pobjeda-Rudet” o pokretanju proizvodnje u ovom privrednom subjektu prije isteka naredbe KŠCZ o obustavi rada u industrijskoj zoni “Pobjeda”, te je donesen zaključak da naredba ostaje na snazi za sve privredne subjekte ove industrijske zone. 
 
Zavodu zdravstvenog osiguranja upućen je dopis Udruženja dijabetičara BPK Goražde u vezi sa preporukama za olakšan pristup ortopedskim pomagalima dijabetičarima dok traje stanje nesreće na području Federacije BiH. 
Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2020. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.